Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Deze wegwerpplastics zijn sinds dit jaar verboden! Dit zijn de alternatieven!

Plastic wegwerpbestek, wattenstaafjes, rietjes, roerstaafjes en ballonstokjes vind je vanaf dit jaar niet meer in de winkelschappen. De Europese Unie heeft de verkoop verboden. Ook bewaarbakjes en bekers van EPS zijn sinds 1 januari verbannen. Logisch want deze plastic producten zorgen voor heel veel plastic soep!

Onderzoekers rekende uit dat al deze producten zorgen voor 70% van de plastic vervuiling. De Europese lidstaten moeten daarnaast zorgen dat vanaf 2029 90% van de plastic flessen wordt hergebruikt. Hiermee neemt Europa als continent grote stappen tegen de vervuiling en verbetering van de planeet. 

Alternatieven wegwerpplastic

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die je bij Zoutbloed vindt. Als eerst een alternatief voor het wegwerpbestek. Wat denk je van de handige spork. Dit is een spoon, fork en mes in één. Hij is gemaakt van bamboe en je krijgt er een handig katoenen hoesje bij zodat je hem altijd mee kunt nemen! 

Bekers of glas om steeds op nieuw te gebruiken

Neem jij onderweg regelmatig een koffie to go? Wil jij wijn of limonade drinken op het strand? Gebruik dan leuke onbreekbare bekers of glazen. Gemaakt van bamboe (helemaal bio!) of acryl. 

Bordjes voor picknick

Ga je helemaal voor een uitgebreide picknick? Dan is een bamboebordje natuurlijk ook een goed alternatief. Ook deze kun je oneindig blijven gebruiken hebben leuke printjes! 

Wasbare rietjes

Sommige cocktails wil je gewoon met een rietje drinken. Gebruik daarom een wasbaar rietje! Met het handige borsteltje poets je alles na afloop weer schoon en daarmee voorkom je ook weer zwerfafval. 

Drinkfles 

Op een stranddag is genoeg water drinken helemaal een muts. Met de leuke waterflessen en thermosflessen heb je ook daarmee minder afval! 

Brood in bijenwasdoek

Nog een heel duurzame oplossing is de bijenwasdoek! Ideaal om je boterhammen of fruit te verpakken. Wil je toch een bakje gebruiken? Neem dan een herbruikbare broodtrommel!

Bekijk hier alle opties voor duurzamer wegwerplasticvrij eten en drinken op je stranddag!