Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Goede voornemens 2022

Tips voor duurzame voornemens

De kerstdagen zitten er alweer op en zo komt het nieuw jaar dichterbij.  Zoutbloed staat voor duurzaamheid en daar horen natuurlijk duurzame voornemens bij. Wij delen een paar duurzame voornemens met jou en geven daar tips over. 

 

Weg met plastic

Ondertussen weten we dat plastic niet goed voor het milieu is, maar toch blijft het nog lastig om niet gebruik te maken van plastic. Dit is een mooie voornemen voor 2022. Wij geven je tips hoe je hiermee kan beginnen.

  • Gebruik een broodblik of een herbruikbare drinkfles in plaats van plastic flesjes of plastic zakjes
  • Scheid je afval
  • Gebruik bamboe of RVS rietjes 
  • Zorg dat je altijd een herbruikbare tas bij je hebt
  • Koop alleen nog onverpakte groenten en fruit.

Pak de fiets of de benenwagen

Een kleine aanpassing kan al een groot verschil maken. Zo kan je al beginnen met de fiets naar het werk te pakken in plaats van de auto. Of ga lekker lopen, zo heb je gelijk je beweging gehad.

Recyclen

Geef producten een tweede leven. Dit is heel gemakkelijk. Heb je bijvoorbeeld een glazen pot? Bewaar hier producten in zoals noten of iets van schroefjes. Gooi je oude kleding ook niet weg! Hier kan je super leuke dingen mee maken of breng ze naar de kringloop. Daar kan je zelf ook gelijk kijken of je nog iets leuks ziet.

Zoutbloed heeft ook diverse gerecyclede producten. Bekijk deze blog!

Gebruik eco-friendly producten

Deze producten zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. Dit is goed voor het milieu, maar ook goed voor jouw lichaam!

In onze webshop hebben wij diverse eco-friendly producten. Bekijk ze hier. 


Welke goede voornemen ga jij gebruiken of welke voornemens heb jij?