Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Het Nederlands kustpad

Wandelen van Zeeland tot Groningen

De Nederlandse kust leent zich uitstekend voor prachtige strandwandelingen. Voor de fanatieke wandelaars heeft Nederland ook lange-afstand-wandelpaden. Het Noordzee kustpad loopt langs alle landen rondom de Noordzee. Het Nederlandse deel van deze wandelroute is maar liefst 725 kilometer lang. Het wandelpad begint in het Zeeuwse sluis en eindigt bij de Duitse grens in Noord-Oost Groningen.

Tips bij lange afstand wandelen

Goede wandelschoenen

Loop op goed ingelopen wandelschoenen, die voldoende steun bieden tijdens het wandelen. Bij het kopen van wandelschoenen is het belangrijk dat je rekening houdt dat tijdens de wandeling de voeten opzetten. Check ook altijd voor het wandelen je wandelschoenen op slijtage.

Goede sokken

Veel mensen zijn vaak geneigd dikke wandelsokken aan te doen. Maar dit is overbodig. Het is belangrijk dat je goede sokken draagt, die niet zullen afzakken tijdens het wandelen of versleten zijn. Neem altijd een reserve paar mee.

Lange nagels

Loop je lekker op je blote voeten op het strand? Zorg er dan voor wanneer je gaat lopen je je teennagels recht hebt geknipt en gevijld. Zo voorkom je dat ze voor irritaties gaan zorgen tijdens het wandelen.

Wees goed voorbereid

Begin tijdig voor de wandeling met het trainen van je voeten. Zo geef je je benen en voeten de tijd om te wennen aan deze belasting. Neem tijdens het wandelen ook genoeg spullen mee die onderweg van pas kunnen komen. Denk hierbij aan pleisters, blarenprikkers, wandelwol, een regenjack, energierepen en drinken.

Pauzes
Het is belangrijk om genoeg pauzes te nemen tijdens het wandelen. Stop liever te vroeg dan te laat, hiermee voorkom je klachten. Tijdens de pauzes is het belangrijk dat je echt even rust neemt en genoeg drinkt.