Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Hoe onderhoud je je wetsuit?

Tips om je wetsuit te onderhouden

Een wetsuit is kwetsbaar een daarnaast ook nog eens duur in aanschaf. Daarom is het belangrijk dat je je wetsuit op de juiste manier verzorgt. Met de juiste verzorging verleng je de levensduur van je wetsuit, wat erg fijn is voor je portemonnee. Wij hebben de beste tips voor een goed onderhoud van je wetsuit op een rijtje gezet.  

Voorzichtig aan- en uittrekken

Het is belangrijk dat je NIET met heel veel kracht aan je wetsuit gaat trekken, dat zet teveel spanning op de naden. Als je wel trekt, doe dit dan zo dicht mogelijk bij het stuk dat vast zit. Pas ook op met lange nagels, die kunnen het wetsuit namelijk ook beschadigen.

wetsuit

Uitspoelen 

Het zoute water van de zee zorgt ervoor dat je wetsuit uitdroogt, waardoor de wetsuit zijn flexibiliteit kan verliezen. Spoel daarom altijd je wetsuit uit met koud zoet water, bij voorkeur binnenstebuiten.

Goed ophangen

Het is belangrijk dat je de wetsuit goed laat drogen, en hem niet opgepropt in een tas laat liggen. Het beste is om de wetsuit binnenstebuiten aan een kledinghanger op te hangen, met alle ritsen open. Bij het ophangen is het belangrijk dat je de wetsuit nooit in de volle zon hangt. Drogen bij de kachel is geen goed idee.

Pas op met klittenband

Probeer ten alle tijde te voorkomen dat het klittenband in contact komt met de binnenkant van je wetsuit. Als de klittenband de binnenkant raakt, gaat de wetsuit pluizen.

Kleine beschadigingen repareren

Wanneer je merkt dat je wetsuit ergens een gaatje of scheurtje heeft, repareer die dan snel. Er zijn speciale reparatie kits waarmee je kleine beschadigingen goed kan repareren.

Plas niet in je wetsuit

Plassen in je wetsuit is geen goed idee. Urine bevat zuren die de lijmlagen van je wetsuit aantasten. Dus als je hoge nood hebt, doe het niet in je wetsuit, maar ga zo snel mogelijk op zoek naar een toilet.

Wassen

Een wetsuit heeft ook wel eens een wasbeurt nodig. Maar doe je wetsuit nooit in de wasmachine! Met een grote emmer, speciale wetsuit shampoo en lauwwarm water kun je je wetsuit op een veilige manier wassen. Vergeet niet om na het wassen je wetsuit af te spoelen met schoon zoet water.

Wetsuits

Met deze tips willen wij je nog lang van je wetsuit laten genieten!

Voor jou als surfer hebben wij ook weer nieuwe Surfponcho binnen. Check ze hier!