Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Leuke wandelroutes op het strand

Wandelroutes op het strand


Op het strand is veel te zien het is daarom leuk om een wandelroute te lopen op en rondom het strand. Wij vertellen over een paar wandelroutes die je kan lopen langs de Nederlandse kust.


Zeeheldenroute

In Hoek van Holland kan je een super leuke zeeheldenroute lopen. Dit is een route van 2,8 km en brengt jou door Nationaal Park Hollandse Duinen. Deze route is erg leuk om met kinderen te lopen. De route wordt namelijk aangegeven door paddenstoelen waar je een leuke zeehelden verhaal op kan lezen. 

https://www.zuidhollandslandschap.nl/routes/zeeheldenroute 


Struinen en jutten

Op Terschelling is er ook een leuke wandelroute te vinden. Deze route gaat via polders en door duinen en duinvalleien naar de Noordzee en is ongeveer 12 km lang. 

https://www.anwb.nl/wandelen/routes/struinen-en-jutten 


Noordhollands Duinreservaat Bergen

In Bergen aan Zee is er een wandelroute waar je oog in oog kan komen te staan met een Schotse hooglander of een konikpaard. Deze route is ongeveer 11 km lang.  Voor deze route heb je wel een toegangskaartje nodig om in het Noordhollands Duinreservaat te komen. 

https://www.anwb.nl/wandelen/routes/noordhollands-duinreservaat Langeveld

In Noordwijk kan je leuke route lopen door open duin en over het strand van de Hollandse Duin. Deze route is 3,5 km lang en onderweg kom je mooie uitzichtpunten tegen. Als je een hond heb mag die tussen 15 maart en 15 augustus aangelijnd mee. 

https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/hollands-duin/wandelroute-langeveld 


Noord-Hollands Duinreservaat

Van Castricum naar Egmond aan Zee kan je deze leuke route lopen en is 15 km lang.  Voor deze wandeling moet je een toegangsbewijs kopen voor het Noord-Hollands Duinreservaat. Een toegangsbewijs kost €1,80 en is aan het begin van de routen bij een kaartautomaat te koop.

https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/noord-hollands-duinreservaat.html 


Duinwandeling Zoutelande

In Zoutelande liggen de hoogste duinen van Nederland. Door deze duinen kan je een leuke route van 5,8 km lopen. Onderweg kom je enkele bunker uit de tweede wereldoorlog tegen.

https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/729_nl/duinwandeling-zoutelande