Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Waarom je moet smeren met duurzame minerale zonnebrand

De afgelopen tachtig jaar is de zon steeds langer en feller gaan schijnen in Nederland. Voor zonliefhebbers is dat fantastisch, maar onze huid is daar minder blij mee. Om meer aandacht te schenken aan de gevaren van overmatige blootstelling aan de ultraviolette straling van zonlicht is 27 mei jaarlijks uitgeroepen tot de dag van de zonnebrand. Wist je dat je voor een gezonde kleur ook moet smeren?

Duurzame zonnebrand zonder microplastics

Goed smeren is belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor de planeet. De ingrediënten van onze zonnebrandcrèmes zijn vaak schadelijk voor het onderwaterleven. Zonnebrand vernietigt plankton, is giftig voor vissen en het koraal sterft af. De groei van het koraal wordt belemmerd, het koraal kan zich slecht herstellen, het verbleekt en de algen die op het koraal leven krijgen allerlei virussen. Kies daarom voor een duurzame zonnebrand op basis van mineralen, vrij van dierlijke ingrediënten (vegan) en koraalvriendelijk. Tip: wil je weten of jouw zonnebrand microplastic vrij is? Doe de check met de beat the microbead app, van de Plastic Soup Foundation.

 

Verstandig genieten van de zon met minerale zonnebrandcrème!

Veel zonnecremes van A-merken bevatten ingredienten die je eigenlijk niet op je grootste orgaan wilt smeren. Vermijd daarom Oxybenzone / Benzofen-3 / bp-3. Let daarnaast op palmolie, parfum en parabenen. Zoek producten die juist wel beschermen tegen UVA en UVB straling.

Hoe zonnebrand gebruiken?

Kies uiteraard voor jezelf de fijnste zonnebrand. In de zon moet je zeker iedere twee uur smeren. Smeer als volwassene sowieso met factor 30, misschien voor jouw huidtype hoger. Voor kinderen is factor 50 aan te bevelen. Gebruik voor gezicht en borst een aparte creme. Na een douche thuis is aftersun ook heel goed om je huid te helpen herstellen.

  • Smeer je in met voldoende zonnebrand 15 minuten voordat je in de zon gaat liggen.
  • Breng de crème niet aan op een natte huid.
  • Herhaal het insmeren iedere 2 uur, na 40 minuten zwemmen of na aanzienlijk zweten.
  • Wanneer er nog een witte laag zonnebrandcrème zichtbaar is, smeer de crème goed uit.

Zonnebrandcrème bewaren
Het is belangrijk dat je je zonnebrandcrème op de juiste manier bewaard om de werking te behouden. De beste plek om je fles zonnebrand te bewaren is gesloten in de schaduw en het liefst op kamertemperatuur. Als de zonnebrandcrème in aanraking komt met te hoge temperaturen kan de factor terug lopen naar een lagere beschermingsfactor (SPF). De houdbaarheid van je zonnebrand is afhankelijk van het advies van op de verpakking. Meestal is dit 12 maanden. Je herkent dit aan het icoontje met een open potje.

 

Duurzame merken zonnebrand

De merken bij Zoutbloed zijn allemaal getoest aan de criteria: mineraal, vegan, koraalvriendelijk en microplastic vrij. Je vindt bij ons de merken NAIF, We Love the Planet (beide van Nederlandse bodem), Attitude, Speick, Biosolis en Apoem.

 

ACTIE
Ontvang het 3e zonnebrandproduct gratis met code ZONNEBRAND, vanaf 27 mei  t/m 1 juni. Bestel bijvoorbeeld zonnebrand voor je gezicht, zonnebrand voor je lichaam en aftersun samen! En je ontvangt 1 van deze items cadeau.

Shop direct hier