Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Weg met de microplastics, je beautyproducten zitten er vol mee!

Wist je dat beautyproducten vol zitten van microplastics? Producten 

die je wellicht dagelijks gebruikt, op je huid smeert en je via het afvoerputje weer wegspoelt. Ja, ook in bekende A-merken! Zo zat er in de tandpasta die mijn tandarts me aanbevolen had zelfs microplastic, wacht... dit stop je dus in je mond! Behalve dat het ongezond is om plastic te consumeren komt het via het riool in de oceanen terecht. En weer in de fauna die in de zee leeft.  Waterzuiveringsinstallaties krijgen deze dus niet uit het water. Actie is nodig en nu snel!

Photo by engin akyurt on Unsplash

Microplastics worden door beautyfabrikanten toegevoegd aan het product om te scrubben of grondig reinigen. Of als een onnuttig vulmiddel toegevoegd aan het product. Ze zijn vooral onzichtbaar! Van zonnebrand tot gezichtscreme, tandpasta, tot scheerschuim. Overal kan het inzitten. Hoe herken je microplastics? Je herkent het je op het etiket Polyethylene (PE), Polypropylene (PP), Polyethylene terephthalate (PET), Polymethyl methacrylate (PMMA) of Nylon tegenkomt. Zoals je aan de namen al hoort.... CHEMISCH! Er zijn 67 microplastic soorten benoemd. 

Sindskort is er een speciaal keurmerk 'Look for the Zero'. Wil je snel weten of jouw favoriete product microplastics bevat? Scan het met de Beat the Micro Bead app. Dan krijg je binnen enkele seconden duidelijkheid. De app en campagne zijn een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Alle producten op Zoutbloed zijn getest aan de app en vrij van microplastic. Producenten in Nederland hebben nog geen deelname aan het internationale programma toegezegd. Om het verschil te maken is jouw bijdrage dus hard nodig! Bij Zoutbloed vind je daarom plastic vrije zepen, zonnebrands en deodorants van Fairsquared, Werfzeep en We love the Planet. Help jij ook mee om microplastics te bannen?